EFES ULTRA MERYEM ANA TRAİL 27K PARKURU
EFES ULTRA MERYEM ANA TRAİL 27K PARKURU
Genel Bilgiler
Efes Ultra Meryem Ana Trail 27k parkuru İstasyon Meydanı’nda başayıp yine aynı noktada bitmektedir. 27 kilometrelik parkurda 600+m irtifa alınmaktadır. Parkur asfalt, toprak yol, yangın yolları ve patikaları içermektedir. 3 adet CP noktası bulunmaktadır. UTMB 20K kalifikasyonuna sahiptir. Cut-off süresi 5 saattir.
Katılımcı Yorumu
Efes Ultra Meryem Ana Trail 27k parkuruna 2024 yılında katılım gösterdim. Aralık ve Şubat aylarında yarışmalar sırasında kalf bölgesinde yaşadığım sıkıntılar sonrasında akupunktur uygulamaları vs. den sonra orta mesafe ve irtifa kazanımı pek olmayan bir trail koşmak istedim. Sakin bir tempoda koşup kendimi hiç zorlamadan, 3 saat 4 dakikada sorunsuz şekilde parkuru tamamladım. Parkur oldukça hızlı bir parkur ama ben kendimi denediğim için sakin sakin koştum. Parkur çoğunlukla düz olduğu için az yürüme imkanı vermektedir. Bu nedenle de çoğunlukla koşturtan bir parkur. Tempo antrenmanı için ideal bir yarışma diyebilirim. Ama ben trailde birazda yürümek istiyorum daha az koşmak istiyorum vs. diyorsanız bu parkur size pek uygun olmayabilir. Farklı yarışmalara göz atabilirsiniz. Ama tabii ben keyfi katılıyorum, burada da yürürüm diyebilirsiniz. Tercih sizindir.
Parkura gelecek olursak;
Mart ayında gerçekleştirilen bu koşu da hava sabah biraz serindi ama yine de yağışsız güzel bir havaydı. Parkur, İstasyon meydanından başlıyor sonra yolun karşısına geçip 10mlik bir yokuş çıktıktan sonra yine cadden karşıya geçilip 1,5km asfalttan koştuktan sonra toprak yola giriş yapılıyor. 3,8.km ye kadar çok hafif yükselerek devam ediliyor. Sonrasında 500metrede +25mlik bir çıkış gerçekleşiyor, devamında 800m kadar düz devam edip 5.1.kmden 6.1.kmye kadar inişe geçiliyor. İniş bittikten sonra 6.8.kmye kadar hafif inişli çıkışlı devam eden parkurun ilk kısa çıkışına burada gelinmektedir. 6.8.kmden sonra 600metrelik bir mesafede +60m irtifa kazanımı var. 7.8.kmde biten çıkış sonrası 400mlik bir iniş söz konusu. Bu noktadan sonra parkurun en uzun ve en çok irtifa kazanılan bölümüne geliniyor. 7.9-13.6 ya kadar devam eden bu çıkışta +290m irtifa kazanımı söz konusu. 10metre irtifadan 300m irtifaya çıkılıyor. Sonrasında 15.9 kmye kadar inişi çok çıkışı az bir bölüme geçiliyor. 15.9 – 16.4.km arası çok dik ve teknik bir iniş bölümüne geliyorsunuz. Bu inişte çok dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Burada 250metre irtifadan 110m irtifaya iniş söz konusudur. 16.4-17.7.km arası hafif inişli çıkışlı devam etmektedir. Sonra 17.7-19.1.kmler arası 400 metrede -100m inilen bir iniş söz konusu. 19.1.kmden sonra +30m irtifa kazanımı olan hafif çıkış, sonrasında hafif düzlük ve devamında 21.5.kmye kadar -50mlik bir iniş söz konusudur. Bu noktadan itibaren yani 21.5.kmden sonra bitişe kadar son kale bölümünü saymazsak ki orası da ufak bir çıkış, tamamıyla düz bir yoldan yarışın başlandığı İstasyon Meydanında yarışma tamamlanmaktadır.
- Garmin Enduro saatimin ölçümüne göre parkur 26.68km de 569m irtifa kazanımı olmuştur.
- Parkurun orta bölümünde yer alan 5kmlik çıkış ve 500 metrelik dik ve teknik iniş dışında parkur neredeyse düz.
- Parkur koşturan bir parkur. Ben trailde daha çok yürürüm vs. diye düşünüyorsanız bu parkur size uymayabilir.
- Koşuda Kalenji XT7 trail koşu ayakkabısını kullandım.
- Parkurda 3 adet CP vardı. Yiyecek olarak bir tanesinde yiyecek bulunuyordu.
- Koşuda 2lt su ve 3 jel tüketimim oldu.
- İzmir’den sabah Selçuk’a araçlarınızla gidebilirsiniz veya Selçuk’ta otel vb. yerlerde konaklayabilirsiniz.
- Organizasyonu eleştirebileceğim bir konu ise, yarışma öncesi, yarışma sırasında hiçbir zorunlu malzeme kontrolü yapılmadı. Parkurda maalesef çantasız bile koşanlar vardı. Bu konuda önlemler alınabilir.
- Ve yine önümden giden birçok sporcu jel çöplerini sağa sola atmışlardı. Yine bu konuyu bir türlü çözemiyoruz. Yurt dışında jellerin üzerine koşucu numaraları yazmak gibi bir uygulama varmış. Bu durum ülkemizde de kesinlikle uygulanmalı diye düşünüyorum.
*CP( Check Point) : Uzun mesafeli koşu yarışlarında, organizasyonun belirlediği ve kayıtlarında belirttiği bu noktalarda katılımcılara yiyecek, içecek, sağlık malzemesi, sağlık hizmeti, drop bag vb. hizmetler sunulur.
Bir Cevap Yazın