LİKYA YOLU BÖLÜM 4 / ÇIRALI – GÖYNÜK

LİKYA YOLU BÖLÜM 4 / ÇIRALI – GÖYNÜK

Likya Yolunun 4. Kısmını Ramazan Bayramı’nı içine alan 4 günlük yürüyüş planladık. En son Demre’de bitirdiğimiz parkuru Finike-Karaöz-Adrasan-Çıralı etaplarını atlayarak Çıralı’dan başlıyoruz. Aracımızla 29 Nisan 2022 Cuma akşamı İzmir’den yola çıkarak 30 Nisan Cumartesi gece yarısı Çıralı’ya ulaştık. 3 saat kadar sahilde dinlenmemizin ardından Çıralı sahilden yola çıkarak yürüyüşümüze başladık. Milli parkın içerisine girip, önce Yanartaş sonrasında Ulupınar ve ardından Yukarı Beycik, Yayla Kuzdere, Gedelme, Göynük Yayla, Göynük kanyon ve en son da Göynük’e ulaştık. Bu 4 günlük parkur Likya’da yürüdüğüm en temiz parkur olabilir. Parkurda çok çok az denilebilecek seviyede çöp vb. vardı. Parkurun bu kadar temiz olmasının sebebi üzülerek söylüyorum ki bu parkurda yürüyenlerin çoğunlukla Türk değil de yabancı olmasından kaynaklanıyor. Bu ortaya çıkan durum bizi gerçekten üzüyor.

Parkur                  :

  1. Gün: Çıralı – Ulupınar – Yukarı Beycik, (18,99km+1246m-419m)
  2. Gün: Yukarı Beycik, Çukur yayla – Yayla Kuzdere, (12,96km+1051m-923m)
  3. Gün: Yayla Kuzdere – Gedelme – Göynük Yayla, (16,04km+542m-571m)
  4. Gün: Göynük Yayla – Göynük Kanyon – Göynük, (20,23km+645m-1558m)

Konaklama         : Çadır

Hava durumu    : Güneşli, Parçalı bulutlu, Yağmurlu 12-27 derece aralığında

Tarih                     : 30 Nisan – 3 Mayıs 2022

 

  1. Gün – Çıralı – Ulupınar – Yukarı Beycik

5 kişilik ekibimizle birlikte İzmir’den aracımızla 29 Nisan Cuma akşamı yola çıkarak, Cumartesi gece yarısı Çıralı’ ya ulaştık. Sahilde biraz dinlendikten sonra sabah Çıralı sahilde arkadaşımızın kuzeninin işlettiği Beach Campinge gittik. Aracımızı oraya park edip güzel bir kahvaltı yapmamızın ardından 09:30’da buradan yürümeye başladık. 4 günlük yolda yol üzerinden bakkallar ve yeterince su kaynağı olmasına rağmen biz ne olur ne olmaz diye kişi başı günlük 3 litre su ve 4 günlük yiyeceğimizi yanımıza aldık. Çıralı sahilden sonra 3 km kadar asfalt yoldan devam edip, ardından birazda toprak yoldan giderek Milli parka ulaştık. Girişinin ücretli olduğu milli parkın ücretini biraz pazarlıklar ve lisansı sporcu olmamız gibi nedenlerle ücreti biraz indirimli ödedik. Milli parkta su kaynağı bulunmaktadır. Milli parka girdikten sonra Yanartaş’a merdiven basamakları gibi yapılan patikadan yükselişe geçiyorsunuz. Yükseliş 2. Yanartaş’a devam ediyor. 2. Yanartaş’ın hemen üst tarafında bulunan düzlük alanda ilk uzun molamızı verdik. Buradan sonra biraz iniş şeklinde devam eden parkur Ulupınar çayından 2-3 kez geçerek devam ediyor. Çaydan geçerken geçiş yapılabilecek müsait yerler olmakla birlikte dilerseniz botlarınızı çıkarıp buz gibi sudan geçerek ayaklarınızı da rahatlatabilirsiniz. Parkur Çay geçişinden sonra tekrar yükselişe geçiyor ve Ulupınar’a yaklaşırken de patikadan çıkıp asfalt yola geçiş yapılıyor. Ulupınar’da market bulunmaktadır. Bu markette 2. Uzun molamızı verip, bir şeyler yiyip içtik. Güzelce dinlenmemizin ardından tekrar yürüyüşümüze devam ettik. Parkur Ulupınar sonrası Antalya-Kemer anayolunun altındaki geçitten karşıya geçerek kısa bir süre patikadan devam ediyor. Parkur sonrasında Yukarı Beycik’e kadar stabilize toprak yol ve yer yer patikalar olarak devam ediyor. Yukarı Beycik’e yaklaşırken hava biraz çiselemeye başladı. Hızlıca yağmurluklarımızı çıkartıp bir süre o şekilde devam etmemizin ardından yağmur durunca yağmurluklarımızı çıkararak yolumuza devam ettik. Yukarı Beycik’te ilk evi gördüğünüz zaman sağdaki değil soldaki patikaya devam ederseniz, direkt köyün üst kısmında bulunan asfalt yola bağlanıyorsunuz. Biz soldaki değil sağdaki patikayı seçtiğimiz için köy meydanına ulaşmak için baya bir dolaşmak zorunda kaldık. Sebebi ise her tarafın tellerle kapatılmış olması. 18.50’de Yukarı Beycik’e ulaşmamızın ardından kamp kurabileceğimiz yer bakınırken meydanda bulunan markete sorduk. Markettekiler çınar ağaçlarının bulunduğu meydanlık alanın belediyeye ait olduğunu ve buraya çadır kurabileceğimizi söyledi. Bizde bu alana çadırlarımızı kurduk. Devamında hızlıca yemek için bir şeyler hazırlamaya başladık. Yemeğimizi yememizin ardından, çadırlarımıza dinlenmeye çekildik.

Önerilenler ve dikkat edilmesi gereken durumlar;

  • Yol üzerinde Milli Park bulunması sebebiyle giriş ücreti ödemek durumunda kalıyorsunuz.
  • Yanartaş bölgesinde ateş konusunda dikkatli olmakta fayda var.
  • Başta milli park olmak üzere yol üzerinde birden fazla noktada su kaynakları bulunmaktadır. (Mevsimsel olarak farklılıklar gösterebilir. Ancak Nisan-Mayıs ayı için oldukça sulu diyebilirim.)
  • Ulupınar öncesinde Ulupınar çayından geçiyorsunuz, bu geçişlerde dikkatli olmanızda fayda var.
  • Parkur üzerinde Ulupınar’da ve parkurun sonu olan Yukarı Beycik’te market bulunmaktadır.
  • Yukarı Beycik’te meydanda çınar ağaçlarının altına kampınızı atabilirsiniz. Meydanda devamlı akan su bulunmaktadır.
  • Tuvalet ihtiyacı için hemen üstte bulunan caminin tuvaletlerini kullanabilirsiniz. Ancak tuvaletler oldukça pis ve kötü durumda. Biz bu nedenle meydanın karşısında bulunan pansiyondan rica ederek onların tuvaletlerini kullandık.
  • Çadır konaklama istemeyenler için Yukarı Beycik’te pansiyon bulunmaktadır. Açık olup olmadığı vb. durumlar için öncesinden mutlaka iletişime geçmenizde fayda var.
  • Biz yanımıza 3 litre su aldık. Parkurun su durumu göz önüne alınarak daha azda taşınabilir.
  • Parkurun işaretlemeleri Ulupınar civarında ve sonrasında Yukarı Beycik’e yaklaşırken kötü durumda. Bu bölümlerde dikkatli olmanızda fayda var.
  • Yine de yanınızda GPS ve telefonda Wikiloc uygulamasının olmasını tavsiye ederim.
  • Milli parkta, Ulupınar’da ve Yukarı Beycik’te yeterince çöp kutuları bulunmaktadır. Çöplerinizi buralara atabilirsiniz. Lütfen doğaya, çevreye hiçbir çöpünüzü atmayınız.
  • Parkur; patika, su geçişleri, toprak yol ve asfalt içermektedir.

Rotanın wikiloc kaydı;

https://tr.wikiloc.com/gezi-yuruyus-rotalari/likya-yolu-cirali-ulupinar-yukari-beycik-demirayaklar-30-4-2022-101790439

  1. Gün – Yukarı Beycik – Çukuryayla – Yayla Kuzdere

Saat 07.00 civarında uyanarak kahvaltımızı yapmamızın ardından toparlanarak 08.45’te Yukarı Beycik’ten yürümeye başladık. Bu etap Tahtalı Dağı eteklerine yakın geçeceği için, Yukarı Beycik’ten Tahtalı Dağı eteklerine kadar hep çıkış ve devamında da iniş olan bir parkur. Bu nedenle oldukça yorucu bir gün bizi bekliyor. Yürüyüşümüze başladıktan sonra 2 km kadar asfalt ve toprak yol olarak devam ettik. Toprak yol sonrası patikadan devam eden parkur, 3,5km civarında ahşaptan yapılmış kulübede içerisinde çay, içecek vb. meşrubat satılan bir yer mevcut ve burada akan su kaynağı da bulunmaktadır. Bu dönemde su akıyor ve bu yer açıktı. Ama burası dönemsel mi yoksa devamlı mı açıktır bilmiyorum. O da artık sizin kısmetinize kalıyor. Burada sularımızı tazeledikten sonra yürümeye devam ettik. Orman içinde yükselmeye devam ettikçe hava değişti ve serinledi. Orman içinde patikada yürümek ve yükselmek gerçekten çok güzel. Yükselti olarak günün en yüksek noktasına geldiğimizde uzunca bir dinleme ve bir şeyler yemek için mola verdik. Güzelce dinlendikten sonra inişe geçtik. İnişle birlikte dağın arkasına geçtiğimiz için hava burada iyice soğudu ve üşüdük diyebilirim. Aşağılara indikçe ise hava yumuşamaya başladı. Kısa bir patikadan iniş sonrası yeniden stabilize toprak yola indik. Buradan devam ederek Çukuryayla bölgesine geldik. Buradan sonra yol yine patika ve toprak yol olarak değişmeli şeklinde devam etti. En son Yayla Kuzdere’ye giden toprak yola indikten sonra köyün girişinde üzerinde 2018’de yapıldığı yazan çatılı ahşap bir platform gördük. Burada devamlı akan su kaynağı ve yeni yapılmış bir tuvalet, duş ve ateş yakılabilecek mangallık alan vardı. Burası köyden 1 km daha önce ve ertesi günün rotasını 1 km uzatacak olmasına rağmen, tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak olması nedeniyle burada çadırlarımızı kurmaya karar verdik. Tuvalet yeni yapılmış olmasına rağmen oldukça kötü durumdaydı. Ekip arkadaşımızın uzunca bir temizlik çalışmasıyla tertemiz oldu. Ahşap platforma çadırlarımızı kurup, yemeğimizi yapmamızın ardından, yine çeşmenin yanında bulunan mangal vb. için yapılan bölümde ateş yakarak biraz ısınıp, keyifle kahvemizi içtikten sonra çadırlarımıza geçerek dinlenmeye geçtik.

Önerilenler ve dikkat edilmesi gereken durumlar;

  • Parkurun 3.5.kmsinde içecek vb. satışı yapılan ahşaptan yapılmış bir yer ve akan su kaynağı mevcut.
  • Parkur Tahtalı Dağının eteklerinden geçtiği için sürekli çıkış ve sürekli iniş içermektedir.
  • Parkur için yanımızda yine 3litre su taşıdık. Yol üzerinde yeterince su kaynağı bulunuyor. Bu nedenle daha az su taşıyabilirsiniz. Ancak bu su kaynakları mevsimine göre farklılıklar gösterebilir.
  • Yayla Kuzdere’de herhangi bir market vb. bulunmamaktadır.
  • Çadırınızı köy girişinde bulunan ahşap platforma kurabilirsiniz. Platformda koltuklar ve banklar bulunmaktadır. Çadır kurarken topladığınız koltukları lütfen çadırlarınızı kaldırdıktan sonra eski haline getiriniz.
  • Ahşap çatılı bölgeye, çam ağaçlarının polenleri yoğun şekilde düşmektedir. Polen vb. alerjiniz varsa burada konaklamak sizler için sıkıntı olabilir. Bu konuya özellikle dikkat etmenizde fayda var.
  • Bu alanda devamlı akan su kaynağı, yeni yapılmış duş ve wc bulunmaktadır. Soğuk su ile duş alabiliyorsanız burada rahatlıkla duş alabilirsiniz.
  • Tuvalet biz geldiğimizde çok kötü durumdaydı. Tuvaleti güzelce temizleyerek, yine oldukça temiz şekilde bıraktık. Lütfen sizlerde tuvaleti ve çadır bölgesini temiz kullanın ve temiz bırakın.
  • Pansiyon tarzı yerlerin tabelaları var ancak hepsi kapalı durumdaydı. Çadır konaklama değil de pansiyon konaklama düşünüyorsanız bu yerleri önceden araştırıp, iletişime geçmenizde fayda var.
  • İşaretlemeler çok iyi durumda değil ama fazla problem yaşatmıyor. Ancak yine de yanınızda GPS ve telefonda Wikiloc uygulamasının olmasını tavsiye ederim.
  • Çadır kurulan alanda çöp kutusu bulunmaktadır. Lütfen çöpünüzü çevreye veya etrafa atmayınız.
  • Parkur; patika, toprak yol, kilit taş ve asfalt içermektedir.

Rotanın wikiloc kaydı;

https://tr.wikiloc.com/gezi-yuruyus-rotalari/likya-yolu-yukari-beycik-yayla-kuzdere-demirayaklar-1-5-2022-101790443

  1. Gün – Yayla Kuzdere – Gedelme – Göynük Yayla

Saat 07.00’de uyanarak kahvaltımızı yapmamızın ardından toparlanıp 08.30’da köyün girişinden itibaren yürümeye başladık. 1 km kadar köyün içinden ilerledikten sonra son evlerin arkasından orman içine doğru girerek yangın yolu benzer bir yola çıkılıyor ve parkur buradan devam ediyor. Parkur Gedelme’ye kadar iniş ağırlıklı olup, yolda hep stabilize toprak yol tarzında devam ediyor. Gedelme’de market bulunmaktadır ve markette her türlü ihtiyacınızı karşılayacak şeyler var. Burada uzun bir dinlenme ve yemek molası verdikten yürüyüşe devam ettik. Marketten sonra 1,5km kadar asfalttan iniş devam ediyor, sonrasında parkur beton yola girişle birlikte yükselişe geçiyor. Beton yoldan bir süre ilerledikten sonra parkur patikaya dönüyor. Bir süre yüksek gerilim hattının altından devam eden parkur sonrasında orman içine yöneliyor. Orman içinde patikada yükselirken yağmurun başlamasıyla birlikte yağmurluklarımızı giyip, yola o şekilde devam ettik. Bir süre bu şekilde yükseldikten sonra yeniden yüksek gerilim hatlarının altından geçen parkur, asfalt yola çıkıyor. Asfalta çıkmadan önce bir mola verip hem dinlendik hem de yağmurun durması nedeniyle yağmurluklarımızı çıkarttık. Güzelce bir dinlenmeden sonra yürümeye devam ettik. Çok kısa asfalt ve patikadan çıkış yaparak yürüdükten sonra inişe geçerken yeniden stabilize toprak yola girip yürümeye devam ettik. Parkurun son bölümünde inişin bitip orman yeniden yükselişe geçtiğimiz bölümde yağmur bu kez ciddi şekilde başladı. Hızlıca yağmurluklarımızı giydik ve bu şekilde ilerlemeye devam ettik. Yağmur baya şiddetli şekilde yağarken, yükselti nedeniyle sis çökmeye başladı ve görüş mesafesi de 15mlere kadar düştü. 14:20 gibi parkuru bitirip, çadır kurmayı düşündüğümüz cami bölgesine geldik. Yağmurun devam etmesi nedeniyle caminin bahçesine girip çatı ile kapalı alanda bulunan piknik masalarında dinlenmeye başladık. Normalde caminin etrafındaki alanlarda çadır kurmayı planlıyorduk. Ancak yağmurun devam etmesi ve caminin de kapalı olması nedeniyle caminin bahçesinde bulunan bu üstü kapalı alana çadırlarımızı kurmaya karar verdik. Bahçede tuvalet ve su bulunmaktadır. Çadırlarımızı kurup, yemek yememizin ardından saatinde erken olması nedeniyle bahçede bir hayli zaman geçirdik. Saatin ilerlemesiyle birlikte yemek hazırlayıp yedikten sonra çadırlarımıza geçip, dinlenmeye geçtik.

Önerilenler ve dikkat edilmesi gereken durumlar;

  • Göynük Yayla’da market bulunmamaktadır.
  • Yol üzerinde Gedelme’de market bulunmaktadır. Buradan her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Gedelme parkurun tam orta noktası gibi olduğu için su vb. ihtiyaçlarınızı bu markete göre planlayabilirsiniz.
  • Yol üzerinde çeşitli yerlerde su kaynakları bulunmaktadır. Ancak dönemselliğe göre akıp-akmama durumları olabilir.
  • Caminin etrafına çadır kurabilirsiniz. Su ihtiyacınız için caminin bahçesindeki veya caminin karşısında bulunan mezarlığın girişindeki çeşmeyi kullanabilirsiniz. Biz havanın yağmurlu ve ıslak olmamızdan ve caminin de kapalı olmasından dolayı, caminin bahçesindeki üstü kapalı alanın altına çadırlarımızı kurduk.
  • Caminin bahçesinde piknik masalarından bulunmaktadır. Bunları da kullanabilirsiniz.
  • Eğer bu alanı kullanacaksanız lütfen etrafı bulduğunuz gibi ve temiz bırakınız.
  • Çadır konaklama düşünmezseniz camiye 1,5km mesafede ahşap bungalovlar bulunmaktadır. Burada içecek vb. şeylerde satılmaktadır. Burası ile önceden temasa geçerek burada konaklamanızı yapabilirsiniz. Bu mevsimde açıktı ancak dönem dönem kapalı olur mu bilmiyorum. Bu konuda dikkatli olunuz.
  • Parkurda işaretlemeler konusunda sorun bulunmamaktadır. Ancak yine de yanınızda GPS ve telefonda Wikiloc uygulamasının olmasını tavsiye ederim.
  • Parkur; patika, toprak yol, asfalt ve beton yol içermektedir.

 Rotanın wikiloc kaydı;

https://tr.wikiloc.com/gezi-yuruyus-rotalari/likya-yolu-yayla-kuzdere-gedelme-goynuk-yayla-demirayaklar-2-5-2022-101790447

  1. Gün – Göynük Yayla – Göynük Kanyon – Göynük

 

Yürüyüşteki son günümüz. Rotanın biraz zorlu ve devamında İzmir’e dönüş yapacağımız için sabah erken sayılabilecek bir saat olan 06:00’da kalktık. Hızlıca çadırlarımızı toplayıp, kahvaltı yapmamızın ardından 07:30’da yürüyüşe başladık. Camiden itibaren 3,5 km kadar stabilize yoldan iniş şeklinde ilerledikten sonra patikaya girerek inişe devam ettik. Göynük Kanyon’unun girişinde sert bir iniş bizi karşıladı. Sürekli heyelan olması nedeniyle patika oldukça bozulmuştu. Buradan dikkatli şekilde indikten ve ilk sudan geçişimizi yaptıktan sonra bir süre daha patikadan ilerledik. Devamında yine bir çökme nedeniyle patika ağaçlarla desteklenmiş. Ağaç gövdelerinden destek alarak bu bölüm geçiliyor. Sonrasında kanyonun için girdik. Kanyonun bu kısmında işaretlemeler biraz sıkıntılı (yağmur, taşkın vb. sebeplerden dolayı) ve gpste sağlıklı çekmeyebiliyor o nedenle bu bölümde dikkatli olmakta fayda var. Dikkatli şekilde ilerlemeye devam ettik. Akışın az olduğu o nedenle suyun kirli olduğu bir bölüme ağaç gövdesi yatırılmış. Burada kayalardan destek alarak ağaç gövdesi üzerinden geçiş yaptık. Kanyonun son bölümünde bir setten iniş var. Buraya ağaçtan çok güzel ve sağlam bir merdiven yapılmış. Merdivenden dikkatlice inerek, yeniden patikaya giriş yaparak kanyonun sulu geçiş kısmını tamamladık. Orman içi patikaya girdikten sonra inişe devam ettik. Orman içi inişinin tamamlandığı yerde sağ tarafta yine ahşaptan yapılmış çay vb. satılan bir yer mevcut. Biz yürürken açıktı. Dönemsel olarak açık/kapalı olabilir. Buradan sonra yeniden yükselişe geçtik. Burada 290mlerden 700 mler civarına bir yükseliş söz konusu. Yükselişi tamamladıktan sonra, bol zikzaklı sert bir iniş içeren parkurla inişe geçtik. Yaklaşık 4km süren iniş Göynük kanyonu milli parkının orada bitti. Burada uzun bir mola verip, buz gibi suya ayaklarımızı sokarak rahatladık. Sulu yoldan geçerek 1,5 km kadar sudan kanyonun yolundan ilerleyerek 15:30 gibi Milli Park girişine geldik. Buradan itibaren Göynük merkeze araç yolundan yürümek gerekiyor. Milli parktan merkeze herhangi bir toplu taşımanın olmaması ve bizimde fazla bir zamanımızın olmaması nedeniyle taksi ile anlaşarak 50 liraya Göynük merkezde bir kafeye geçtik. Burada kısa bir dinlenmenin ardından 3 kişiyi burada bırakıp, 2 kişi olarak Çıralı’da bulunan aracımızı almaya gittik. Aracımızı alıp, ekibimizi de Göynük’ten alarak İzmir’e yola çıkarak faaliyetimizi tamamlamış olduk.

4 gün olarak planladığımız, çok güzel bir yürüyüş faaliyetinin sonuna geldik. Sonbaharda bir başka parkurda görüşmek üzere.

Önerilenler ve dikkat edilmesi gereken durumlar;

  • Göynük Yayla’da cami çevresine kamp atabilirsiniz. Çadırlı konaklama düşünmezseniz, camiye 1,5km kadar mesafede bungalovlar mevcut. Burası ile önceden iletişime geçerek konaklamanızı ayarlayabilirsiniz.
  • Göynük Yayla’da herhangi bir market vb. bulunmamaktadır.
  • Parkur üzerinde çeşitli yerlerde su kaynakları mevcut. Su kaynakları mevsimsel değişiklikler gösterebilir.
  • Parkurun 8.kmsi civarında ilk inişin bittiği bölgede çay vb. satışın yapıldığı ahşaptan bir yer mevcut. Burası da her zaman mı açık yoksa dönemsel mi onu bilmiyorum. Şansınıza artık.
  • Kanyon içindeki işaretlemeler ve babalar yağış vb. doğal olaylar nedeniyle azalmış, kaybolmuş olabiliyor. Kanyon içinde oldukça dikkatli olmanızda fayda var.
  • Kanyona ilk inişteki patika heyelan vb. sebeplerden dolayı tahrip olmuş durumda. Buradan inerken çok dikkatli olunuz.
  • Ağaçlarla desteklenmiş 3 bölüm mevcut. 2 si yatay ağaç gövdesi üzerinden yan geçiş şeklinde 1 tanesi de ağaçtan yapılmış merdivenden iniş. Bu bölümlerden geçerken ve inerken çok dikkatli olunuz.
  • Göynük Kanyon’unun turistik bölümüne indikten sonra çıkışa kadar 1,5km kadar toprak yolan ilerliyorsunuz.
  • Kanyon girişinden Göynük Merkeze herhangi bir toplu ulaşım vb. yok. Ya taksi kullanacaksınız ya da yoldan yürüyeceksiniz. Merkeze 4km civarı bir mesafe var.
  • Kanyon bölgesinde telefon genellikle çekiyor ve çekmeyen az nokta var.
  • Kanyon içerisinde ilerlerken çok dikkatli olunuz. Yanınızda Gps veya telefonunuzda Wikiloc uygulamanızın olup rotayı takip etmenizde fayda vardır.

Rotanın wikiloc kaydı;

https://tr.wikiloc.com/gezi-yuruyus-rotalari/likya-yolu-goynuk-yayla-goynuk-kanyon-goynuk-demirayaklar-3-5-2022-101790380

Çıralı’da başladığımız yürüyüşümüzü Göynük’te bitirdik. 4 günlük olan yürüyüşümüzün parkurları oldukça keyifli ve zorluydu. Genel olarak keyif aldığımız bir parkur oldu. Çünkü yolda olmak her zaman güzeldir.

Genel olarak parkur ile ilgili öneriler ve dikkat edilmesi gereken durumlar ise şu şekildedir;

  • Likya Yolu’nun bu bölümü mevsiminde etkisiyle su sıkıntısının pek yaşanmadığı bir parkurdur. Burada yürümeyi planlıyorsanız mevsimsel dönemleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
  • Yukarı Beycik’te pansiyon, Göynük Yayla’da bungalovlar bulunmaktadır. Biz yürürken açıklardı. Yayla Kuzdere’de ki otel/pansiyon biz geçerken kapalıydı. Dönemsel açık/kapalı durumları olabilir. Yürümeden önce iletişime geçmenizde fayda var.
  • Çadır konaklama yapacaksanız, Yukarı Beycik’te çınaraltı meydanda, Yayla Kuzdere’de köyün girişindeki ahşap platformda, Göynük Yayla’da cami çevresine çadırlarınızı kurabilirsiniz.
  • Ulupınar, Yukarı Beycik ve Gedelme’de market bulunmaktadır. Bu marketlerde her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
  • Yukarı Beycik’ten 3,5km kadar sonra ve Göynük Yayla’da ise 8.km civarında çay vb. satışların yapıldığı ahşap büfe tarzı yerler mevcut. Dönemsel olarak açık/kapalı olabilirler.
  • Hava durumu oldukça ideal seviyelerdeydi. Bölge ilkbahar dönemlerinde daha çok yağışlı havaya hakim olabiliyor. Hava durumunu güzel şekilde takip edip planınızı ona göre yapmanızda fayda var.
  • Nisan-Mayıs ve Ekim-Kasım ayları Likya Yolu yürümek için ideal zamanlar denilse de benim için yaz ayları(Haziran-Temmuz-Ağustos) dışında kalan diğer ayların hepsi ideal diyebilirim. Herkesin ideali, istekleri farklı olabilir. Siz tercihinizi ne istediğinize göre şekillendirebilirsiniz.
  • Bu bölümü Gps olmadan yürümemenizi tavsiye ediyoruz. Gps’iniz yok ise telefonunuza Wikiloc uygulamasını yükleyip oradan da yolu takip edebilirsiniz. Gps veya Wikiloc olmadan yürümenizi tavsiye etmiyoruz.
  • Yürüdüğümüz parkurlarla ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa bize ulaşabilirsiniz.
Comments

Bir Cevap Yazın

error: Content is protected !!